top of page
Best Year Yet.jpg
Logo Best Year Yet.png

Best Year Yet

Best Year Yet® (BYY) is een programma om binnen een organisatie of team snel tot relevante resultaten te komen: van bijvoorbeeld het verbeteren van interne en klantenrelaties tot het verhogen van de financiële resultaten. BYY heeft zichzelf de afgelopen 10 jaar bewezen in de UK, USA en Australië en is nu sinds enkele jaren ook beschikbaar in Nederland.


Krachtig concept
Het programma is gebaseerd op een eenvoudig en krachtig concept. Wat als het komende jaar het beste jaar tot nu toe zou zijn? Wat als elk individu er op deze manier mee om zou gaan, voor zijn of haar eigen leven, voor het team, afdeling en de hele organisatie?

Jaarplan op 1 pagina
Centraal binnen BYY staan de Team- en de Individuele workshop. Tijdens deze workshops worden het team en elke deelnemer individueel door 10 vragen geleid, wat resulteert in een jaarplan op 1 pagina. In dit proces kijkt het team terug op successen en teleurstellingen in het verleden en vertaalt deze naar drie richtlijnen. Het team creëert een nieuwe mindset die gericht is op het behalen van succes, definieert de top tien doelen voor het komende jaar en bepaalt actiestappen om het plan uit te voeren. De deelnemers voelen zich eigenaar van het plan en geven blijk van een groot verantwoordelijkheidsgevoel, omdat zij zélf het plan definiëren.


Maandelijkse follow-up sessies
Een structuur van maandelijkse follow-up sessies verzekert vervolgens het succes van het BYY plan. BYY is het enige prestatieverhogende systeem dat een gestructureerd, jaarlang follow-up protocol aanbiedt. Tijdens elke follow-up sessie wordt de voortgang op de doelstellingen bepaald en grafisch bijgehouden, ondersteunt men elkaars verantwoordelijkheden en worden nieuwe actiestappen gedefinieerd voor de volgende maand. Daarnaast houden de teamleden hun voortgang bij via het web-based Performance Management Tool.

Referenties
Een kleine greep uit de organisaties die BYY al hebben toegepast: ING,KPN, PinkRoccade, Coca Cola, Proctor & Gamble, IBM,Cap Gemini, Dell, Dupont, ANWB, Ernst & Young, Microsoft, Shell, Sun, Quantas, DHL.

Ben jij al klaar voor uw beste jaar tot nog toe? 

bottom of page